Meditatia se face cu ochii inchisi

 

In ultima vreme se pune accent mult pe meditatie. Desi nu este specifica pentru Occident, meditatia venita din Orient a fost preluata cu multa usurinta. Ea este inteleasa in multe feluri, ca orice altceva din lumea aceasta. Un singur lucru insa e cert: meditatia se face cu ochii inchisi. Astfel, vazand lumea unilateral, sa-I poti da ascultare Lui Dumnezeu.

De cele mai multe ori, oamenii nu pot sa creada in ce nu vad cu propriii lor ochi. Neincrederea este o FRICA. Omenirea evoluata este absolut convinsa ca este bun numai acela care face bine altora. Aceasta opinie a intrat in sange. Cine confunda prioritatile in viata si incepe cu a face bine doar pentru ceilalti crezand ca astfel sunt buni, incepe sa vada cu usurinta raul din ceilalti care e in continua crestere. Si cand acesta devine de nesuportat, corpul lui ii vine in ajutor imbolnavindu-se pentru a se purifica astfel sufletul.  (Luule Viilma)

Asteptarile, dezamagirile, supararile, resentimentele apar si se inmultesc atunci cand gandesti gresit si uiti de responsabilitatea de a face bine  propriei persoane inainte de toate pentru ca astfel sa nu mai astepti nimic de la ceilalti si sa nu te inraiesti scotand in evidenta tot binele pe care il faci tu altora.

 Omul vine cu datoria de a intelege viata si de a o pretui si face frumoasa. Tot ce face cu ochii inchisi face pentru el si ce face cu ochii deschisi face pentru altii.” ( Luule Viilma) Daca stii sa faci bine sufletului tau, nu faci rau altora. Daca din diferite momente devii mai bun, n-ai cum sa fii rau cu ceilalti.

In lumea noastra moderna, omul abia asteapta sa vada greseala facuta de celalalt si sa se usureze considerandu-se pe el bun si fara erori in alegeri, comportament, atitudine. Asta este calea cea mai simpla de a te indeparta de tine si de a-ti cauta apoi zeci de argumente si confirmari care sa iti ateste ca esti pe calea cea buna. Cand te surprinzi ca tu consideri ca esti grozav, corect, spiritual dar  te incurca foarte mult ceillalti, este posibil sa te afli intr-o eroare de gandire. Ia-ti o pauza, intra in contact cu simplitatea din tine, cu sufletul tau curat si pune-ti intrebarile: “ Stiu cum este sa iubesc cu adevarat? Stiu sa nu critic alegerile celuilalt si  sa ma bucur curat de propriile alegeri? NU ii consider pe ceilalti vinovati de situatia in care am ajuns cu totii si  ma vad facand parte din acelasi intreg? “. Daca raspunsul este un DA sincer, atunci FELICITARI! Daca raspunsul este INCA NU, ai rabdare cu tine si nu te abate prea des de la drum sa nu iti fie greu mai tarziu sa revii pe a ta cale.

Tot alergand prin viata, vrand sa isi castige iubirea, omul isi ia pe umeri povara obligatiilor, uitand ca ziua are doar 24 de ore. Astfel, el spune DA la orice cerere neputand duce totul pana la capat si in nici un caz nu ii poate multumi pe toti. Sentimentul de vinovatie creste, somnul devine nelinistit si obligatiile sunt pe post de desteptator dimineata. Asa arata frica ascunsa “ nu voi mai fi iubit daca…”.

Noi toti, ne-am invatat sa lasam pe ultimul plan nevoile noastre si ne conducem in viata dupa ce suntem obligati sa facem. Cu alte cuvinte sacrificam necesitatile in numele obligatiilor deoarece nu stim ce inseamna nevoia personala de LIBERTATE si ce inseamna sclavia impusa sau autoimpusa.

Va invit la o mica pauza de gandire, de autoanaliza, de stabilire a prioritatilor pentru a va acorda atentia cuvenita si respectul fata de propria persoana atat de greu de mentinut intr-o agitatie permanenta. A medita, a te ruga, a-ti muta atentia in interior este un dar e care ti-l poti face singur si care te poate ajuta sa ramai in contact cu TINE cel adevarat, curat, cu..suflet.

Follow:
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *